WERKWIJZE

Als baby en jong kind bewegen we door een aantal fases heen. Als er in een van deze fases onvoldoende afstemming was of een verstoring is ontstaan, ontwikkelen we een masker die de wondenlaag of de pijn verbloemt. Dit is een copingmechanisme dat we ook wel een karakterstructuur noemen. Dit was vroeger dienend, maar in je volwassen leven vaak niet meer.   

De kunst in echter om het leven aan te nemen, met wat zich aandient. Als je in staat bent om door de wondenlaag heen te bewegen, kom je bij jouw kern van ZIJN. Hier ervaar je geluk, liefde, zelferkenning, enz. 

 

Ik begeleid je graag bij dit proces. Ik werk onder andere via lichaamsgerichte gesprekstherapie. Dit houdt in dat ik regelmatig aan je vraag wat je in je lijf voelt. Door je af te stemmen op je lijf en zenuwsysteem, krijg je meer inzicht over waar het echt over gaat. Iedere gebeurtenis, iedere emotie en iedere gedachte laat een spoor na in je lijf. Vaak zoeken we antwoorden met ons hoofd, maar daar zit niet altijd de oplossing. Door naar alle facetten van jouw bestaan te kijken, dus inclusief jouw lijf, herken je sneller of het verhaal vanuit je hoofd klopt met de kern van jouw vraagstuk. Je kunt patronen uit het verleden helder krijgen. In verbinding je lijf en in relatie met anderen (tijdens onze sessies ben ik dat) is heling mogelijk en kun je nieuwe patronen en gedragingen ontwikkelen. Gedachten, gevoelens en gedragingen die gekoppeld zitten aan oude overtuigingen kunnen we omzetten naar een nieuwe positieve intentie. Loslaten van het oude gaat pas als je het nieuwe kunt toelaten. Stapje voor stapje.  Ik gebruik géén vorm van massage. Fysieke aanraking (bijvoorbeeld een hand op jouw schouder) gebeurt pas na jouw toestemming.

Persoonlijke bandering
In eerste instantie werk ik vanuit mezelf, van mens tot mens. Ik vind het belangrijk om jou te ontmoeten om wie jij bent. Veiligheid staat voorop. Altijd. Want alleen vanuit veiligheid kun je open en eerlijk met elkaar communiceren en werken. Je bent zelf in regie over jouw eigen proces. Je bent van harte welkom om een keer kennis te maken voordat de intake begint. 

Ik ondersteun je bij
Zelfonderzoek en reflectie | Durven veranderen | Doorzettingsvermogen