WERKWIJZE

Of je nu een professionele hulpvraag hebt of een persoonlijke, je kunt bij mij terecht als je vastloopt op een bepaald gebied. We gaan op zoek naar de oorzaak van de klacht en kijken waar die vandaan komt. We doen dus niet zozeer aan symptoombestrijding, maar onderzoeken welke gebeurtenissen eraan vooraf zijn gegaan waardoor je de klacht ervaart. 

 Het verwerken van de gebeurtenissen of een bepaalde periodes uit je leven, doen we vaak methodisch. In eerste instantie werk ik intuïtief. Niet via een vastgelegd spoor, maar afgestemd op jouw hulpvraag. Bij de ene werkt een familie-opstelling, bij de andere een bepaalde gesprekstechniek. Met enige regelmaat bied ik wandelsessies aan, omdat je via een wandeling automatisch je lijf reguleert.

In de begeleiding vind ik veiligheid, medemenselijkheid en gelijkheid belangrijk. We zijn allemaal mensen en iedereen maakt wel eens iets ingrijpends mee. Je kunt alles bij me kwijt, ook als er schaamte of angst onder zit. Je blijft zelf verantwoordelijk voor je eigen proces.

Wil je dit voor eens en voor altijd VERWERKEN?

Een ingrijpend verlies 

De scheiding (van je ouders)

Het ontslag van je baan

Een pestervaring van vroeger

De handicap van je zus

Een incident op de werkvloer

De herstelfase na ernstige ziekte

Het loslaten van je kind

Of gewoon een reflecterende sessie?

Neem dan CONTACT met me op

 

Replacing “Why is this happening to me” with “What is this trying to teach me” is a game changer

Wat ik daarnaast belangrijk vind, is positieve psychologie. Als je vastloopt in het dagelijks leven, door bijvoorbeeld een ingrijpende gebeurtenis kan het zijn dat je de grip op jouw kwaliteiten en talenten even kwijt bent, maar ze zijn nog altijd in jou aanwezig. Soms zijn ze ondergesneeuwd door omstandigheden. Juist dan is het belangrijk dat je, na het verwerken van het trauma of verlies, focus legt op het positieve, zodat je weer meer energie kunt ervaren. Tijdens onze sessies gaan we dan ook op zoek naar jouw kwaliteiten, vaardigheden, talenten, waarden en hulpbronnen, zodat je meer ik-sterkte ontwikkelt en de ingrijpende gebeurtenis makkelijker kunt verwerken. Ik luister naar jouw verhaal en werk niet vanuit labels.

Een groeit naar

Chauffeur zijn van je leven

Meer zelfvertrouwen 

Grenzen durven aangeven

Sterker durven staan

Tevredenheid op het werk 

Meer positieve emoties 

Meer vitaliteit 

Positief kunnen denken

Kwaliteiten meer benutten

Ik ondersteun je bij
Zelfonderzoek en reflectie | Durven veranderen | Doorzettingsvermogen