WERKWIJZE

Gratis telefonische kennismaking
Voordat een traject begint, starten we met een gratis telefonische kennismaking. Hierin kun je kort aangeven waarvoor je komt en wat je van mij nodig hebt. 

Intakeformulier
Als je kiest voor een sessie, ontvang je van mij een intakeformulier. Dit mag je vóór de eerste sessie inleveren. Met het ondertekenen van het formulier ga je akkoord met de algemene voorwaarden en privacyverklaring. Deze kun je vinden onderaan deze website.  

De sessie
Eén sessie duurt ongeveer vijf kwartier. We starten altijd met een grondingsoefening en sluiten af met een korte evaluatie (wat neem je als leerpunt mee). De hoeveelheid sessies en de duur van het traject hangt van je hulpvraag af, maar meestal starten we met drie tot vijf sessies, die we al dan niet kunnen inplannen van tevoren. Tussentijds evalueren we altijd.

Afronding
Als je besluit het traject af te ronden, is dat helemaal ok. Het is jouw proces, jij hebt regie over jouw proces en dus ook over het traject dat we samen doorlopen. Wel zou ik het fijn vinden om afsluitend te evalueren. Dit kan ook telefonisch. 

Als jouw belemmerende overtuiging gekoppeld is aan een voorval, pas je ook automatisch je gedrag erop aan. Denk bijvoorbeeld aan het verliezen van een baan, de relatie gaat over of je maakt een lelijke val met een kindje achterop de fiets. Biologische gezien is het een logische reactie om de schuld bij jezelf te zoeken, maar dat is niet altijd terecht. Dit noemen we ook wel acting-in en  is vaak gekoppeld aan een vlucht- of freeze respons.  Jouw innerlijke criticus is erg actief naar jezelf toe. Is niet nodig, want je kon er niets aan doen. Het is je overkomen.  

Het kan ook juist de andere kant opslaan. Dan gaat je innerlijke criticus niet naar jezelf toe, maar vooral naar de ander. Ook dit is een overlegings-reactie. Jouw lijf kan niet anders reageren dan op deze manier. Het is vrij logisch dat je boos wordt als je bijvoorbeeld wordt gebeten door een hond, als iemand jouw huis inbreekt of als iemand jou onjuist bejegent. Dit noemen we ook wel acting-out en is vaak gekoppeld aan een vecht- of ook een freeze respons. Jouw lijf is nog in shock en mag geheeld worden, door te kijken wat er onder de boosheid zit. 

Tijdens de sessie nodig ik je altijd uit om te kijken vanuit liefde. Wanneer ben je liefdevol naar jezelf en naar de ander. Wanneer is je innerlijke criticus teveel aanwezig en wanneer handel je eigenlijk vanuit eigen flow. Samen onderzoeken we je gedachten, je gevoelens en je gedrag. We kijken terug naar de trigger, het voorval wat vooraf is gegaan en belangrijker: we zetten een nieuwe positieve intentie en overtuiging neer. Tijdens de sessies bewegen we naar een oplossing, zodat je in het dagelijks liefdevoller naar jezelf en de ander kunt kijken. 

Lichaamsgericht
Onze sessies zijn holistisch met een extra nadruk op een lichaamsgerichte benadering. Dit betekent dat ik regelmatig aan je vraag wat je in je lijf voelt gebeuren. Ik kijk naar de beweging die jouw lijf eigenlijk wil maken en ik nodig je uit om deze te maken. Als je iemand wilt wegduwen, kan dat hier. Als je ergens van wilt wegrennen, bewegen we samen door dit gevoel heen. Als je wilt onderzoeken wat jouw stem kan betekenen, kun je dat hier oefenen. Allemaal op jouw eigen tempo, op jouw manier en altijd liefdevol. Jij hebt zelf de regie over jouw proces, wat ik vooral doe, is jou spiegelen.

Ja, ik wil een sessie

11 + 2 =

Ik ondersteun je bij
Zelfonderzoek en reflectie | Durven veranderen | Doorzettingsvermogen