Loopbaan coaching

Je bent manager van een team en bent lekker op dreef. Plotseling meldt een medewerker zich ziek nadat ze een ingrijpende gebeurtenis heeft meegemaakt, zoals een verlies van een dierbare of een auto-ongeluk. Je ziet haar worstelen en snapt haar situatie; je gunt haar dan ook alle tijd om te herstellen.

Maar… jouw team denkt daar echter anders over. Zij zitten met extra werkdruk en raken geïrriteerd. Ondertussen staat ook jouw eigen manager met de verzuimcijfers aan je bureau en eist dat jouw medewerker weer terug aan het werk gaat. Je staat in een spagaat. Wat moet je doen? 

 Daar kan ik bij helpen! 

Omdat ik  in het verleden heb gewerkt als jobcoach en intercedent in de gezondheidszorg, heb ik ervaring opgedaan met persoonlijke én zakelijke vraagstukken. Vaak staan die haaks op elkaar, terwijl dit met de juiste begeleiding te ondervangen is. Ook ben ik bekend met verzuimbegeleiding en re-integratie vraagstukken, mits er commitment is van beide kanten. Mijn focus zal echter liggen op het herstel van trauma en de oriëntatie naar al dan niet nieuw werk. Ik werk met kwaliteitstesten (VIA) vanuit de positieve psychologie en met het Kernkwaliteiten Enneagram. En natuurlijk de andere methodieken, zoals je kunt lezen op mijn website. 

Trauma sessies voor jouw werknemer
In overleg met het bedrijf én de medewerker stellen we een doel op. Traumasessies of loopbaanbegeleiding? We overleggen wie de opdrachtgever is; het bedrijf of de medewerker zelf en stellen een plan op. In de meeste gevallen zijn drie tot vijf sessies voldoende om weer op gang te komen.

Trauma sessies voor jouzelf 
Weet je dat het een langdurig traject gaat worden en dat de bal eigenlijk bij jou ligt? Weet je niet goed hoe de situatie aan te pakken? Komen er gevoelens van onmacht of frustratie langs? Ook dan kun je bij mij terecht. 

Psycho-educatie voor je team
Soms kan het helpen als jouw collega’s meer inhoudelijke kennis ontvangen over het effect van een ingrijpende gebeurtenis. Wat is een trauma, wat betekent dat voor je dagelijkse leven en waarom heeft iemand zoveel hersteltijd nodig? Door meer kennis te delen over de situatie, ontstaat er vaak meer begrip voor de situatie.

Ja, ik wil loopbaan coaching voor mijn medewerker of voor mijzelf

14 + 10 =

Ik ondersteun je bij
Zelfonderzoek en reflectie | Durven veranderen | Doorzettingsvermogen