Lichaamsgerichte traumatherapie

In onze eerste levensjaren bewegen we ons door vijf fases heen. Als er niet voldoende afstemming was of er vond een verstoring plaats, kunnen we een beschermingsmechanisme ofwel masker opbouwen. Dit noemen we ook wel een karakterstructuur. Deze structuur nemen we mee in ons volwassen leven. Iedereen beweegt door deze fases heen en iedereen herkent wel iets van elke fase. Iedere structuur heeft ook zijn kwaliteiten; dat is het mooie van de karakterstructuren. Als je jouw blauwe plekken uit het verleden leert accepteren en lief te hebben, kom je steeds beter bij jouw kwaliteiten die soms zo diep verborgen zitten.  

 

De uitnodiging van het leven is te leren accepteren wat we aantreffen in het leven. We hebben de ontmoeting met de ander nodig om niet gevangen te blijven in ons overlevingsmechanisme. Het goede nieuws is dan ook dat je kunt leren om deze maskers langzaam af te gaan zetten, stapje voor stapje, zodat je weer bij de kern van jouw essentie komt. Daar waar jouw levenskracht zit. Jouw levenspit!

Wil jij meer verbinding en veiligheid (1) ervaren, voeding en liefde (2) kunnen innemen, minder wantrouwen en meer vertrouwen (3) ontwikkelen, autonomie en eigen wil (4) laten groeien of jouw hart leren openen (5)? Neem dan contact op voor een intakegesprek. 

Aanmelden sessie traumatherapie

11 + 8 =

Ik ondersteun je bij
Zelfonderzoek en reflectie | Durven veranderen | Doorzettingsvermogen