Trauma therapie

Gezocht: cliënten traumatherapie
(€ 20,- korting op de eerste 3 sessies)

Voor mijn opleiding tot lichaamsgerichte traumatherapie ben op zoek naar 3 volwassenen die willen werken aan een vroegkinderlijk trauma (0-4 jaar).

– Je werkt in de zorg, de hulpverlening, je bent startend coach of bent moeder van jonge kinderen. 
– Je staat ervoor open om te werken met je lijf. En niet onbelangrijk, je kunt je vinden in de werkwijze van Levenspit. 
Je bent minimaal 23 jaar oud.
De sessies vinden plaats op donderdagen in mijn praktijkruimte aan de St. Antoniusstraat 8 in Oosterhout.

Herken jij jezelf in dit profiel en zou je daarnaast willen werken aan een vroegkinderlijk trauma? Dan kun je je bij mij aanmelden t/m 31 oktober 2021. (vraag en antwoord verderop deze pagina)

Aanmelden sessie traumatherapie

4 + 13 =

Veel gestelde vragen

Wat is lichaamsgerichte traumatherapie?
De nadruk van traumatherapie ligt in het hier en nu. Wat gebeurt er op dít moment in je lijf. We gaan dus niet diep in regressie, maar blijven in verbinding met elkaar ín het moment. Ik vraag regelmatig wat je in je lijf ervaart, omdat je lijf altijd in het hier en nu is, en altijd de waarheid spreekt. De setting is veilig en onze werkrelatie gebaseerd op mindful gewaar zijn, vanuit rust en vertrouwen. 

Is dat niet zweverig?
Nee, dit is zeker niet zweverig. Het is juist heel praktisch en je krijgt tools aangereikt om te leren hoe je jezelf en de stress in je lijf kunt reguleren. Je doet kennis op over het zenuwsysteem, het driedelig brein en hoe overlevingsstructuren uit de vroege jeugd ontstaan.

Hoe ziet een sessie eruit?
De sessies zijn ervaringsgericht, wat betekent dat je bijvoorbeeld gaat ervaren hoe je houding, mimiek of ademhaling is, in relatie met de ander. Je ontdekt waar de spanning en ontspanning in je lijf zit. En vanuit die opgedane kennis kun je oude overtuigingen opsporen en nieuwe patronen ontwikkelen, nieuwe overtuigingen vormen en nieuwe houdingen aannemen.

Gebruik je massages of aanraking?
Nee, ik gebruik geen vorm van massage. Als ik je aanraak, is dat vaak ter ondersteuning, bijvoorbeeld een hand op je schouder of bovenrug. Dit doe ik dan uitsluitend met toestemming van jou. Als je vanuit het oogpunt van corona 1,5 meter afstand wilt houden, is dat natuurlijk ook helemaal ok.

Wat levert het mij op?
Via onze sessies train jezelf als het ware naar een nieuwe manier van doen en laten. In het moment en in de relatie met de ander. Stapje voor stapje. De oefening tijdens de sessies neem je mee in het dagelijks leven. Om in vaktermen te praten; je maakt nieuwe neuro-affectieve patronen aan in je driedelig brein en zenuwsysteem, waardoor zelfregulatie en verbinding maken met anderen op een gegeven moment makkelijker kunnen gaan.

Is het wel veilig?
Jazeker! Levenspit heeft voldoende kennis en kunde in huis om je veilig te begeleiden bij kwetsbare thema’s en onderwerpen. Dankzij eerdere opleidingen in het trauma- en lichaamswerk, weet ik wat ik doe. De sessies zijn afgestemd op jouw tempo, in jouw ritme. 

Hoeveel kost een sessie?
Speciaal voor deze groep hanteer ik een korting van € 20,- per sessie, geldend voor de eerste drie sessies. Daarna geldt het volledige tarief. Deze korting geldt t/m 31 oktober 2021.

Kan ik het vergoeden bij de verzekering?
Ja, je kunt onze factuur declareren bij de zorgverzekering, mits je aanvullend verzekerd bent. Voor de zekerheid kun je het navragen bij jouw zorgverzekering. Onze AGB-codes zijn 90068871 en 90109927.

Heb je nog een andere vraag? Schroom niet en neem gerust contact met me op. Ik hoop je snel te mogen ontmoeten. 

Babette Damen

 

Ik ondersteun je bij
Zelfonderzoek en reflectie | Durven veranderen | Doorzettingsvermogen