Lichaamswerk

Als je volledig in het hier/nu bent, zitten we in ons lijf. Je leeft dan in het moment. Dus niet in de toekomst of in het verleden, maar ín het nu. Als je in je lijf zit, ervaar je een middenlijn en kun je vanuit vertrouwen afstemmen op je omgeving.

Ons lijf is een belangrijke partner in het leven; het liegt namelijk nooit. Daar zijn we ons niet altijd van bewust, maar het vertelt ons precies wanneer we gevaar ervaren, wanneer we ons veilig voelen en wanneer we toe zijn aan innerlijke regulatie.

Om te groeien naar deze middellijn (zie het logo van Levenspit), is het noodzakelijk om te begrijpen hoe ons lijf werkt, hoe het wordt aangestuurd door het driedelig brein en zenuwsysteem en hoe je oude terugkerende patronen kunt herkennen in je lijf.

En daar begeleid ik je bij.  

Werkwijze

Om steeds meer ín je lijf te komen, werk ik via lichaamsgerichte gesprekstherapie en energetisch lichaamswerk. Ik vraag ook regelmatig wat je in je lijf ervaart. Zo krijg je steeds meer inzicht over waar het echt over gaat. De beelden, gevoelens en betekenissen volgen vanzelf. Vanuit daar kunnen we stapje voor stapje steeds meer groeien naar nóg meer bewustzijn en aanwezigheid in je lijf, in het hier/nu en in verbinding met anderen. 

Hiervoor gebruik ik ook diverse lichaamsgerichte werkvormen, zoals bijvoorbeeld Bio-energetica, Reichiaans lichaamswerk, ademsessies, Somatic Experience, BodyDrumRelease en nog meer. Meer over mijn werkwijze, klik hier.

Ik ondersteun je bij
Zelfonderzoek en reflectie | Durven veranderen | Doorzettingsvermogen