Bewustwording

Je persoonlijke ontwikkeling staat nooit stil; het gaat altijd door tot je laatste dag. Het leven is een grote reis als het gaat over persoonlijke ontwikkeling, bewustwording en transformaties.

De weg naar meer bewustwording begint vaak bij overtuigingen. Die zitten niet alleen in ons hoofd, maar zijn ook opgeslagen in het cel-geheugen van ons lijf, in ons lichaam dus. We hebben allemaal ooit een overtuiging of een geloof aangenomen (bijvoorbeeld: ik ben niet goed genoeg) die ergens in je leven is ontstaan. De vraag is niet ‘hoe kom ik van deze overtuiging af’. Hij is immers steeds bij je. Juist door te onderzoeken waar de oorzaak ligt, ga je begrijpen waar het vandaan komt en kun je een nieuwe positieve intentie neerzetten (bijvoorbeeld: mijn mening doet ertoe). En door jezelf stapje voor stapje te trainen, kun je deze overtuiging steeds meer eigen maken.  

Meditatie en mindfulness kunnen een extra boost geven aan je proces. Het is een weg naar binnen en werkt kalmerend voor je zenuwsysteem. Dr. Bessel van der Kolk heeft er zelfs een hoofdstuk aan gewijd in zijn boek ‘Traumasporen’.

Tijdens onze sessies gebruiken we dan ook elementen van meditatie en mindfulness, zodat je makkelijker contact kunt maken met je lijf.  Als je gaat ervaren wat er in je lijf gebeurt, kunnen er gevoelens van verdriet, onmacht of boosheid bovenkomen. En dat is helemaal ok. Juist door het toe te laten, kun je het loslaten. Stapje voor stapje. Tijdens de sessie word je opgevangen of afgeremd als het te intens dreigt te worden.  En als je de hobbel hebt genomen, voelt het juist bevrijdend. Je hebt dan echt iets overwonnen. 

Ik ondersteun je bij
Zelfonderzoek en reflectie | Durven veranderen | Doorzettingsvermogen