VOOR WIE

Iets voor jou?
De nadruk van lichaamsgerichte traumatherapie ligt in het hier en nu. Wat gebeurt er op dít moment in je lijf. We gaan dus niet diep in regressie, maar blijven in verbinding met elkaar ín het moment. Ik vraag regelmatig wat je in je lijf ervaart, omdat je lijf altijd in het hier en nu is, en altijd de waarheid spreekt. De setting is veilig en onze werkrelatie gebaseerd op mindful gewaar zijn, vanuit rust en vertrouwen. 

Is dat niet zweverig?
Nee, dit is zeker niet zweverig. Het is juist heel praktisch en je krijgt tools aangereikt om te leren hoe je jezelf en de stress in je lijf kunt reguleren. Je doet kennis op over het zenuwsysteem, het driedelig brein en hoe overlevingsstructuren uit de vroege jeugd ontstaan.

Hoe ziet een sessie eruit?
De sessies zijn ervaringsgericht, wat betekent dat je bijvoorbeeld gaat ervaren hoe je houding, mimiek of ademhaling is, in relatie met de ander. Je ontdekt waar de spanning en ontspanning in je lijf zit. En vanuit die opgedane kennis kun je oude overtuigingen opsporen en nieuwe patronen ontwikkelen, nieuwe overtuigingen vormen en nieuwe houdingen aannemen.

Wat is belangrijk om te weten voor de sessies?
– Je staat ervoor open om te werken met je lijf. En niet onbelangrijk, je kunt je vinden in de werkwijze van Levenspit. 
– Je bent minimaal 23 jaar oud.
– De sessies vinden plaats op donderdagen in mijn praktijkruimte aan de St. Antoniusstraat 8 in Oosterhout.

Wat levert het mij op?
Meer contact met jezelf en je lijf en je bent beter in staat tot zelfregulatie in stressvolle situaties. Via onze sessies train je jezelf als het ware naar een nieuwe manier van doen en laten. De ervaringen uit de sessies neem je mee in het dagelijks leven.  

Gebruik je massages of aanraking?
Nee, ik gebruik geen vorm van massage. Als ik je aanraak, is dat vaak ter ondersteuning, bijvoorbeeld een hand op je schouder of bovenrug. Dit doe ik dan uitsluitend met toestemming van jou. Als je vanuit het oogpunt van corona 1,5 meter afstand wilt houden, is dat natuurlijk ook helemaal ok.

Hoeveel kost een sessie?
Een intake kost € 40,- en een sessie kost € 85,-.

Kan ik het vergoeden bij de verzekering?
Ja, je kunt onze factuur declareren bij de zorgverzekering, mits je aanvullend verzekerd bent. Voor de zekerheid kun je het navragen bij jouw zorgverzekering. Onze AGB-codes zijn 90068871 en 90109927.

Hoe kan ik me alvast verdiepen?
Als je meer wilt lezen over lichaamsgerichte traumatherapie en hoe je dat in het dagelijks leven kunt toepassen, kan ik je een aantal boeken adviseren, die ondersteunend kunnen zijn voor je proces:

– De Maskermaker ISBN 978 90 78395 01 0
– De Stem Van Je Lichaam ISBN 
– Trauma Sporen ISBN 978 94 6316 031 5
– Sensorimotor Psychotherapie ISBN 978 94 6316 032 2
– en nog veel meer mooie boeken…

Heb je nog een andere vraag? Schroom niet en neem gerust contact met me op.

Ik hoop je snel te mogen ontmoeten. 

Babette Damen

 

 

Dus wil jij:

jezelf bevrijden van angst

springend door het leven

en dat met je lijf als kompas

Neem dan contact met me op!

Ik ondersteun je bij
Zelfonderzoek en reflectie | Durven veranderen | Doorzettingsvermogen