DIT BEN IK

Wie ben ik. Dat is een mooie vraag. Ik denk er vaak over na; wie zijn wij als mens? Wie zijn wij als individu en wie zijn wij in contact met de ander? Vroeger paste ik me snel aan. Lief zijn, vriendelijk blijven en nooit een weerwoord geven. Dat is fijn voor de omgeving, maar was ik zelf eigenlijk wel gelukkig? Daar twijfelde ik over. Het woord ’twijfelen’ zegt het al. Ik zat veel in mijn hoofd en was niet in verbinding. Niet met de ander, maar ook niet met mijzelf. Tot ik me steeds onprettiger ging voelen in mijn lijf en daar zelfs boos over werd naar mijn omgeving. Huh? Kon ik boos worden dan? Ik schrok van mijn eigen energie en werd er bang van. En daar is mijn proces begonnen en gaandeweg veel mogen leren over wie ik ben.

Mijn naam is Babette Damen (1980), getrouwd met Mark en moeder van onze lieve dochter Linde. Via een intens pad van vallen en opstaan, van confrontaties en teleurstellingen, heb ik geleerd dat volhouden écht loont. Trauma maakt plaats voor liefde. Als je positief manifesteert, krijg je ook positief. Als je liefde manifesteert, krijg je ook liefde. Ik heb geleerd dat mijn lijf een wijs instrument is, dat in verbinding staat met mijn denken en doen. Nu voel ik precies aan wat goed voor me is en sta ik zelf aan het roer van mijn leven. Inmiddels weet ik heel goed wie ik ben en wat ik wil. Ik ben een invoelend mens, ben eerlijk in mijn communicatie en zal een kans om te leren niet uit de weg gaan. Ik zal de ander altijd blijven respecteren, want iedereen is uniek. En dat is nou juist het mooie van het leven. 

 

Babette creëert een vertrouwde sfeer, ik voelde me op mijn gemak om gevoelens te delen en deze te verkennen. 

Cliënt

Babette heeft me goed geholpen met psycho-educatie. Een mooie bodem om op voort te bouwen. 

 

Collega

Babette is nieuwsgierig naar de ander zonder gehaast te worden, waardoor ze laagje voor laagje kan afpellen en op die manier tot de echte kern komt.

Cliënt

 

Na mijn opleiding tot Sociaal Pedagogisch Hulpverlener (2004) heb ik tien jaar in de gehandicaptenzorg gewerkt en daarna in de thuiszorg. Via een zakelijke omweg in de logistiek, ben ik weer terug in de hulpverlening gerold. Na het volgen van diverse opleidingen, waaronder Traumatherapie bij Atma, werk ik vooral vanuit een lichaamsgerichte insteek, omdat ik ervan overtuigd ben dat lichaam en ziel met elkaar verbonden zijn. Dankzij mijn onderzoekspaper heb ik me in 2022 gespecialiseerd in de dynamiek tussen acting-in en acting-out en de therapeutische weg naar (zelf)liefde.  Ook ben ik me steeds meer gaan verdiepen in spirituele bewustwording. Die combinatie, het fysieke én het spirituele is voor mij een hele effectieve combinatie om oude pijn te kunnen transformeren naar meer innerlijke rust. 

Wil je meer weten? Neem gerust contact op! 

 

Afgeronde opleidingen en trainingen

Meditatiebegeleiding (heden)
Boksen als agogisch middel (2022)
Chakra Healing (2022)
Traumatherapie Advanced (2022)
Relatiedynamieken (géén relatietherapie) (2021)
De vijf biologische natuurwetten (2020)
Traumatherapie Basics (2019
Verlies in zicht (2018)
Coach Practitioner ( 2017)
Reiki I en II (2008)
Sociaal Pedagogisch Hulpverlener (2004)
Onderwijsassistent (2001)
Sociaal Pedagogisch Werker (2001))

Ik ondersteun je bij
Zelfonderzoek en reflectie | Durven veranderen | Doorzettingsvermogen