DIT BEN IK

Mijn naam is Babette Damen (1980), getrouwd met Mark en moeder van onze lieve dochter Linde. Wie ben ik. Dat is een mooie vraag. Ik denk er vaak over na; wie zijn wij als mens? Wie zijn wij als individu en wie zijn wij in contact met de ander? Vroeger paste ik me snel aan. Lief zijn, vriendelijk blijven en nooit een weerwoord geven. Dat is fijn voor de omgeving, maar was ik zelf eigenlijk wel gelukkig? Daar twijfelde ik over. Het woord ’twijfelen’ zegt het al. Ik zat veel in mijn hoofd en was niet in verbinding. Niet met de ander, maar ook niet met mijzelf. Tot ik me steeds onprettiger ging voelen in mijn lijf. En daar is mijn proces begonnen. Gaandeweg veel mogen leren over wie ik ben. Via een pad van vallen en opstaan, van confrontaties en teleurstellingen, heb ik geleerd dat volhouden écht loont. Trauma maakt plaats voor liefde. Als je positief manifesteert, krijg je ook positief. Als je liefde manifesteert, krijg je ook liefde. Ik heb geleerd dat mijn lijf een wijs instrument is, dat in verbinding staat met mijn denken en doen. Daar stem ik mijn keuzes op af. 

Na mijn opleiding tot Sociaal Pedagogisch Hulpverlener (2004) heb ik tien jaar in de gehandicaptenzorg gewerkt en daarna in de thuiszorg. Via een zakelijke omweg in de logistiek, heb ik toch weer voor in de hulpverlening gekozen. Na het volgen van diverse opleidingen, waaronder Traumatherapie bij Atma, werk ik vooral vanuit een lichaamsgerichte insteek, omdat ik ervan overtuigd ben dat lichaam en ziel met elkaar verbonden zijn. Dankzij mijn onderzoekspaper heb ik me in 2022 gespecialiseerd in de dynamiek tussen acting-in en acting-out en de therapeutische weg naar (zelf)liefde. Ik heb gekozen voor dit onderwerp omdat ik deze dynamiek erg goed ken vanuit mijn BRUS-zijnde en heeft mij enorm geholpen in mijn werk. Mijn cliënten omschrijven mij als veilig, rustig, grappig en eerlijk. 

Babette creëert een vertrouwde sfeer, ik voelde me op mijn gemak om gevoelens te delen en deze te verkennen. 

Cliënt

Babette heeft me goed geholpen met psycho-educatie. Een mooie bodem om op voort te bouwen. 

 

Collega

Babette is nieuwsgierig naar de ander zonder gehaast te worden, waardoor ze laagje voor laagje kan afpellen en op die manier tot de echte kern komt.

Cliënt

Daarnaast ben ik me steeds meer gaan verdiepen in spirituele bewustwording en Dynamische OSHO-meditaties. Ik heb geassisteerd bij de Primal Childhood Deconditioning Wedergeboorte-week en transformatie weekenden waar ik enorm veel heb geleerd. Professioneel doe ik hier echter (nog) niets mee, alhoewel het organiseren van retraites zeker op mijn verlanglijstje staat.    

Afgeronde opleidingen
Traumatherapie Advanced 
Traumatherapie Basics 
Coach Practitioner 
Sociaal Pedagogisch Hulpverlener
Onderwijsassistent 
Sociaal Pedagogisch Werker 

Afgeronde trainingen
Relatiedynamieken (géén relatietherapie)
Boksen als agogisch middel 
Verlies in zicht
Reiki I en II & Chakra Healing

Ik ondersteun je bij
Zelfonderzoek en reflectie | Durven veranderen | Doorzettingsvermogen