Vertrouw op je lijf

Ook al heb je er geen cognitieve herinneringen aan; oude thema’s zitten opgeslagen in je lijf. Ze laten een spoor achter in je lijf. Een zeur in je buik, een gejaagd gevoel of misschien wel angst als je opkomt voor jezelf. Soms ken je de oorzaak, maar soms ook gewoon even niet. En dat is helemaal ok.

Pas op het moment dat je er last van krijgt in het dagelijks leven, is het raadzaam er iets mee te doen.  Wellicht is het dan goed om te onderzoeken of de oorzaak psychisch van aard is. We weten niet altijd waar het vandaan komt, maar door de sporen in je lijf te volgen, komen de antwoorden vaak vanzelf. Vertrouw je lijf, want het is een wijs instrument.

Door regelmatig te focussen op wat er in het lichaam gebeurt, ontstaat er lichaamsbewustzijn. Dit is nodig om de koppeling in je hersenen te kunnen maken, het zogenoemde driedelige brein. Alleen via deze weg kunnen we een ingrijpende gebeurtenis helen. Als we blijven hangen bij slechts praten over, missen we een belangrijk deel van je brein en dus een belangrijk deel van je herstel. Daarom werk ik holistisch (alle facetten van jouw wezen). Tijdens onze sessies pendelen we voortdurend tussen twee tegenpolen: trauma en herstel, angst en vertrouwen, enz. Ik gebruik geen massages. 

Onze sessies

Tijdens onze sessies beginnen we altijd met een grondingsoefening, zodat je de dagelijkse bezigheden iets kunt loslaten en meer aankomt in je lijf. Zodoende kun je je beter kunt focussen op jouw vraagstuk. Vanuit dit ‘lichaamsbewustzijn’ onderzoeken we jouw vraagstuk en reguleren we stress, spanningen en wat zich aandient. We pendelen voortdurend tussen twee tegenpolen: trauma en herstel, angst en vertrouwen, enz.

Kijk voor meer informatie over mijn werkwijze hier.

Ik ondersteun je bij
Zelfonderzoek en reflectie | Durven veranderen | Doorzettingsvermogen