Doe de test – herken jezelf

Voordat je de test doet, eerst wat achtergrondinformatie. 

Wist je dat achter boosheid vaak liefde schuil gaat? Je kunt niet boos zijn op iets waar je niks om geeft. En wist je, dat de manier waarop jij met boosheid omgaat, alles te maken heeft met jouw karakterstijl? Door de onderstaande test te doen, leer je jouw karakterstijl herkennen en ontdek je welke manier van helen het beste werkt voor jou. Iedereen is anders en dat is helemaal ok. En dat is nou juist het mooie van het leven. Succes met de test!

 • De dromer
  Als ik boosheid ervaar, trek ik mij het liefste terug. Boosheid bestaat niet, want ik bekijk alles vanuit liefde. Soms heb ik de behoefte om de hele wereld te vernielen, maar als ik mezelf betrap op deze energie, schrik ik en ga ik liever naar mijn droomland.

Tips voor de Dromer
Jij bent het beste gebaat bij kleine stapjes in het uiten van je boosheid. Voorzichtig aan past jou het beste. Je hebt zeeën van tijd tussen de gebeurtenis en jouw reactie op de situatie. Vertrouw daarop. 

 • De afwachtende
  De ander moet mij helpen om mijn boosheid weg te nemen. Mijn boosheid is eigenlijk best somber en sluimert op de achtergrond altijd voort. Het heeft geen zin om boos te zijn. Ik krijg toch niet waar ik behoefte aan heb.

Tips voor de afwachtende
Een grens is belangrijk voor jou. Zoek iemand op die goed is in grenzen stellen, zodat je kaders hebt waarin je kunt bewegen. Neem zelf het initiatief, want jij bent de chauffeur van jouw leven.
Je kunt het!

 • De vechter 
  Hoezo boos?! Ik ben gewoon duidelijk! Het is zijn schuld, hij doet niet wat ik wil. En ja, ik word soms boos. Maar ja, dat zit nou eenmaal in mijn aard. Dat de ander daar van schrikt, is niet mijn probleem.  

Tips voor de Vechter
Het hebben van controle is heel belangrijk voor jou, maar schiet er niet in door. Als je de oorzaak van jouw vechtenergie onder ogen durft te komen, ontstaat er meer ruimte voor verbinding en leiderschap. Go for it!

 • De ontkenner
  Ik pas me vaak aan. Ik gedraag me altijd lief. De bom in mijn buik negeer ik gewoon. Mijn boosheid houd ik altijd in en conflicten vermijd ik. Als aanpassen echt niet meer lukt, speel ik dat indirect uit via roddelen of rebelleren. Maar ik blijf glimlachen.

Tips voor de ontkenner
Expressie! Dat is de clue om jouw innerlijke bom te ontmantelen. Leer jezelf te uiten, zowel verbaal als non-verbaal via dans of lichaamswerk. Oefening baart kunst; door het gesprek toch aan te gaan, overwin je je angst.

 • De volmaakte
  Ik word nooit boos, mijn boosheid heb ik volledig onder controle! De ander mag alleen mijn mooie kant zien, perfectie vind ik belangrijk. Ik vertrouw mijn eigen boosheid niet, die kan ik maar beter niet laten zien, want dan ga ik echt af.

Tips voor de volmaakte
Je houdt jouw woede-energie terug, uit loyaliteit naar je ouderlijke gezin, maar als je leert jouw masker af te zetten, durf je er ook steeds meer op te vertrouwen dat jouw boosheid er gewoon mag zijn. Vanuit liefde. 

<-  <-  <-          Wil je meer weten? 

Ik ondersteun je bij
Zelfonderzoek en reflectie | Durven veranderen | Doorzettingsvermogen