Innerlijk kindhealing

Via Voice Dialogue
Voice Dialogue is een krachtige tool die jou kan helpen om overzicht en orde te krijgen in jouw gedachten, overtuigingen en gewaarzijn in het hier en nu. Reageer je vanuit je kind-deel of vanuit je volwassen deel? Was jouw innerlijke criticus nu aan het woord of je liefdevolle volwassene? Door hier inzicht in te krijgen, kun je bewust gaan kiezen vanuit welk deel jij wilt gaan communiceren. 

Via TA 
TA staat voor Transactionele Analyse. Ook dit is een krachtige tool die jou handvatten en inzichten geeft in jouw manier van reageren op een situatie. Om dit te kunnen onderzoeken, leg ik vaak ankers op de vloer en vraag ik je te bewegen tussen die verschillende ankers. Reageer jij vanuit je Rebelse Kind of Aangepaste Kind? Ben je bekend met de Kritische Ouder of Zorgende Ouder? Dan heb je ook nog je Volwassene deel dat verbindend kan communiceren op alle lagen.  

Wat levert het mij op?
Nu denk je misschien, dat is leuk, al die delen. Maar wat brengt het me nu? Het brengt je bewustzijn in de communicatie in het dagelijks leven. We gaan een innerlijke dialoog aan met jouw kleine Jongentje of Meisje van vroeger, en vragen hem/haar wat ze nodig heeft in een bepaalde situatie. Als volwassene kun jij daar positieve helende energie naartoe brengen, zodat jouw kleine IK zich gezien, ontvangen, verbonden of veilig voelt in contact met anderen. Dat helpt je om oude patronen te doorbreken en anders te communiceren of andere keuzes te maken in het leven. 

Ik ondersteun je bij
Zelfonderzoek en reflectie | Durven veranderen | Doorzettingsvermogen