DIT BEN IK

Mijn naam is Babette Damen (1980), getrouwd met Mark en moeder van onze dochter Linde. 

Na mijn opleiding tot Sociaal Pedagogisch Hulpverlener ben ik gaan werken in de gehandicaptenzorg en later thuiszorg en kort in de psychiatrie. 

Later heb ik de opleiding tot Coach Practitioner gevolgd en me kort daarna gespecialiseerd tot trauma coach/therapie basics. Ook heb ik mijn port folio aangevuld met trainingen over verlies, ego-bewustzijn, innerlijk-kind, meditatie en reiki.

Tijdens mijn werk als coördinator bij Inloophuis Poppy’s heb ik veel geleerd over de ziekte kanker en de tool Positieve Gezondheid. Dit heb ik aangevuld met een training Biologika; dit is een biologische kijk op het ontstaan van ziektes. 

 

Vroeger vond ik lichaamswerk maar zweverig, simpelweg omdat ik het niet kende. Ik dacht in termen als ‘doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’ en ‘hard werken’. Omdat ik hierop steeds vastliep, besloot ik dat het anders moest. Gaandeweg heb ik geleerd dat mijn lijf een wijs instrument is, dat in verbinding staat met mijn denken en doen. Nu voel ik precies aan wanneer ik een stapje terug moet doen en sta ik zelf aan het roer.   

Ik blijf mateloos gefascineerd door alles wat samenhangt met persoonlijke groei, bewustwording en transformaties en doe mijn werk dan ook met veel plezier. Cliënten omschrijven mij als veilig, empathisch, enthousiast, spiegelend en uitnodigend.  

Tijdens het ontstaan van de naam Levenspit zat ik in een creatief proces met de vormgever. Op een avond was ik aan het koken, toen mijn dochter (5) een appel at. Ze beet een pitje kapot en zei ‘oh nee, nu heb ik hem doodgemaakt.’ En vervolgens: ‘rombom, wissel het om. Nu is het een ‘levendmaak-pit’. Mijn man vulde aan: het is een levenspit! En ik dacht: Ja! Dát is de naam van mijn praktijk.

Want dat is ook wat ik doe. Als het even niet lekker gaat of je zit in een periode waarin je geconfronteerd wordt met verdriet, angst of andere negatieve gevoelens of gedachten, die jouw dagelijks leven in de weg zitten, kun je toch een weg vinden om het om te draaien.

Uiteindelijk is het dus ook een mooie familienaam geworden.

Ik ondersteun je bij
Zelfonderzoek en reflectie | Durven veranderen | Doorzettingsvermogen