DIT BEN IK

Wie ben ik. Dat is een mooie vraag. Ik denk er vaak over na; wie zijn wij als mens? Wie zijn wij als individu en wie zijn wij in contact met de ander? Vroeger paste ik me snel aan. Lief zijn, vriendelijk blijven en nooit een weerwoord geven. Fijn voor de omgeving, maar was ik zelf eigenlijk wel gelukkig? Daar twijfelde ik over. Het woord ’twijfelen’ zegt het al. Ik zat veel in mijn hoofd en was niet in verbinding. Niet met de ander, maar ook niet met mijzelf. Tot ik me steeds onprettiger ging voelen in mijn lijf en daar zelfs boos over werd naar mijn omgeving. Huh? Kon ik boos worden dan? Ik schrok van mijn eigen energie en besefte: ja, ik was boos. En daar is mijn proces begonnen (en afgerond) En hoe! Wat heb ik veel mogen leren over wie ik ben.

Mijn naam is Babette Damen (1980), getrouwd met Mark en moeder van onze lieve dochter Linde. Via een intens pad van vallen en opstaan, van confrontaties en teleurstellingen, heb ik geleerd dat volhouden écht loont. Trauma maakt plaats voor liefde. Als je positief manifesteert, krijg je ook positief. Als je liefde manifesteert, krijg je ook liefde. Ik heb geleerd dat mijn lijf een wijs instrument is, dat in verbinding staat met mijn denken en doen. Nu voel ik precies aan wat goed voor me is en sta ik zelf aan het roer van mijn leven. Inmiddels weet ik heel goed wie ik ben en wat ik wil. Ik ben helder in mijn communicatie en zal eerlijkheid niet uit de weg gaan. Én ik zal de ander altijd blijven respecteren, want iedereen is uniek. En dat is nou juist het mooie van het leven. 

 

 

Na mijn opleiding tot Sociaal Pedagogisch Hulpverlener (2004) ben ik gaan werken in de gehandicaptenzorg en later thuiszorg. Via een zakelijke omweg in de logistiek, ontdekte ik dat ik toch echt een zorghart heb en heb me daarom laten omscholen tot  Advanced Traumatherapeut. Hier heb ik alles geleerd over trauma, lichaamsgericht werken, het zenuwsysteem en de karakterstructuren. Dankzij mijn onderzoekspaper heb ik me in 2022 gespecialiseerd in angst en boosheid. Hierin schreef ik een therapeutisch interventieplan over het begeleiden naar (zelf)liefde. Leren om iemand (soms ook jezelf) te vergeven is niet altijd makkelijk, maar wel héél verlichtend. In dit jaar ben ik me ook steeds meer gaan verdiepen in het spirituele proces en dat is precies hetgeen waar mijn hart sneller van gaat kloppen: angst ombuigen naar onvoorwaardelijke liefde voor jezelf en de ander. Dat is wie ik ben en dat wil ik uitdragen met trainingen en workshops voor professionals. 

 

Ik ondersteun je bij
Zelfonderzoek en reflectie | Durven veranderen | Doorzettingsvermogen