Boksbevrijding

Boksen als bevrijdend middel
Soms is praten over het probleem niet voldoende. Dan heb je net even iets anders nodig om door de pijnlaag heen te kunnen bewegen en daar kan lichaamswerk bij helpen. Met boksen denken we vaak aan vechten, maar niets is minder waar. Deze sessies zijn dus geen sportsessies, maar een middel om meer zelfvertrouwen te ontwikkelen of sterker in je schoenen te kunnen staan in contact met anderen.  We bouwen het rustig aan op, zodat je lijf en jouw wezen het kan integreren in het dagelijks leven.

Wat houdt het in?
Boks-sessies kunnen we met of zonder handschoenen doen.  We lopen door de ruimte en kijken per keer wat nodig is om jouw lijf te bevrijden van oude overtuigingen. Je leert balans houden in stressvolle situaties, je oefent met stemexpressie en je leert door angst voor verandering heen te bewegen. We doen dit op jouw tempo en vanuit jouw vraagstuk. Je houdt regie over jouw proces; wat ik voornamelijk doe is jou spiegelen en helpen reflecteren. 

Vanuit liefde
Tijdens de sessie nodig ik je uit om te kijken vanuit liefde voor jezelf en de ander. Ik werk dan ook tussen drie dynamieken. Acting-in: hierbij onderzoek je welke belemmeringen naar jezelf toe zijn (ik ben niet goed genoeg, ik moet het alleen doen, enz). Dit kan zwaarte oproepen in je lijf en die mag bevrijd worden, zodat het lichter gaat voelen.
Acting-out: hierbij onderzoek je wanneer jouw beweging naar buiten gaat (het is zijn schuld, zij negeert mij). Samen gaan we kijken welke gevoelens er onder deze dynamiek zit, zodat je ook die mag gaan loslaten. 
En tot slot liefde: ik zal je tijdens de sessie uitnodigen om vanuit liefde naar jezelf en de ander te blijven kijken (ik mag voor mijzelf opkomen, ik mag hulp inschakelen, enz.) Voordat we beginnen, werken we de nieuwe intentie uit zodat we hier langzaam naartoe kunnen werken. 

Ja, ik wil een sessie boks-bevrijding

4 + 9 =

Ik ondersteun je bij
Zelfonderzoek en reflectie | Durven veranderen | Doorzettingsvermogen